Til helga møtes to av ligaens store formspillere

Søndag reiser Liverpool til London for ny toppkamp, og hjemmelaget har og en spiller i flytsonen.

Søndag 7. oktober møtes Liverpool og West Ham på London Stadium, og kun to poeng skiller lagene på tabellen.

Jürgen Klopps menn er på 2.-plass med 22 poeng, David Moyes’ sitt tog er på 4.-plass. Med seier vil «The Hammers» passere Liverpool.

Der Liverpool har ligaens, og kanskje verdens, beste spiller i Mohamed Salah, har West Ham en het Jarrod Bowen.

To spillere i meget bra form

Salah har imponerende mål og/eller målgivende i åtte kamper på rad. Det er kun mot Burnley i runde to at han gikk av banen uten å bidra i målprotokollen.

Bowen har levert i fire av de fem siste ligakampene. I siste kamp mot Aston Villa, som endte med 4-1, var det ingen på banen som hadde flere skudd i boks, utfordret mer, slo flere innlegg eller hadde flere ballberøringer på siste tredjedel, eller inne i boksen.

I løpet av den perioden er det faktisk kun Mohamed Salah som har skutt flere ganger i boksen, enn det 24-åringen har.

Fordel å møte West Ham på deres hjemmebane?

På toppen av toppscorerlista troner Salah i ensom majestet med ti fulltreffere. West Hams Michail Antonio står med seks, like mange som Sadio Mané, som holder til en 3.-plass på lista. Antonio har også tre målgivende, i likhet med lagkameratene Declan Rice og Saïd Benrahma.

Det skal sies at West Ham først og fremst har vært ekstremt gode borte. Forrige tap på utebane må vi tilbake til 17. april 2021 for å finne, men både Manchester United og Brentford har reist fra London Stadium med alle poengene denne sesongen.