– Elliott har tiden på sin side

Skadeekspert har sett nærmere på hvor lenge vi kan forvente at Harvey Elliott vil være ute av spill.

13. sep 2021 kl 09.24Jens Bessesen

Sportsviter og analytiker Rajpal Brar har via sin Youtube-konto sett nærmere på hvordan Harvey Elliotts ankelskade ser ut med tanke på hvor langt skadeavbrekket kan bli. 

Elliott pådro seg en alvorlig ankelskade i søndagens kamp mot Leeds. 18-åringen ble sendt til sykehus etter at Liverpools medisinske støtteapparat hadde gjort en god jobb ute på banen. De fikk ankelen tilbake på rett plass før Elliott ble fraktet til sykehuset.

Etter kampen bekreftet Liverpool FC at 18-åringen må gjennomgå operasjon. Dette vil trolig skje på tirsdag, og først da får vi vite mer om hvor lenge han må forvente å være ute.

Varierer

Brar sier at undersøkelser vil avgjøre hvor lenge Elliott vil være ute. Det kan variere stort med en slik skade. 

For eksempel tok det under fire måneder før Evertons Andre Gomes på imponerende vis kom tilbake fra et ankelbrudd i 2020. Mens Leicesters Wesley Fofana, som pådro seg samme skade i sommer, må belage seg på mer enn et halvt år på sidelinjen.

– Skaden ser ille ut, men man har alle muligheter til å komme fint tilbake. Nøkkelen er å bygge seg opp igjen og få i gang bevegelsen, sier Brar. 

Han er optimist på Elliotts vegne, blant annet på grunn av ungguttens skadehistorikk og ikke minst det faktum at han bare er 18 år. 

– Han er 18 år gammel og har tiden på sin side. Han har heller ikke noe særlig skadehistorikk. Det vanskeligste med slike skader kan være det mentale, sier Brar.

Heldigvis har Liverpool mange som kan hjelpe stjerneskuddet gjennom de neste månedene. Spillere som Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip har nylig gått gjennom liknende langtidsskader, og det finnes god hjelp også i støtteapparatet.