Alexander-Arnold og Henderson spilte med forkjølelse i kroppen

Liverpool-duoen var helt tomme for krefter da de ble byttet ut elleve minutter før slutt på Villa Park.

Etter å ha stått over ligacuptapet mot Manchester City på grunn av sykdom, virket Trent Alexander-Arnold særdeles ivrig på å vise seg frem mot Aston Villa på Villa Park. Scouseren føk ut av startblokkene, og leverte et helt nydelig fremspill til Andy Robertson, der han slo ballen med utsiden av høyrefoten frem til skotten, i forkant av Mohamed Salahs 1-0-scoring.

Se Trent Alexander-Arnolds flotte fremspill til Andy Robertson i forkant av Mohamed Salahs 1-0-scoring:

James Pearce i The Athletic opplyser at Alexander-Arnold fikk grønt lys til å gjenoppta full trening så sent som lille julaften, og høyrebacken leverte virkelig varene i første omgang mot Villa. 

Etter et frustrerende VM, med lite spilletid for England i Qatar, var Alexander-Arnold tilbake under manageren som vet å sette pris på hans egenskaper.

– Trent var der for sitt landslag, og bidro så mye som han kunne, sa Klopp om de 33 minuttene som scouseren fikk spille for England i Qatar. 

– Han likte ikke å få så lite spilletid, men han var ikke spesielt deprimert da han kom tilbake. Jeg tror ikke han forventet å spille alle kampene. Vi trengte ikke å oppmuntre ham.

– Problemet var at han ble syk da han kom tilbake til oss. Det var ikke så kult. Kampen i dag var spesielt tøff for ham. Hendo hadde også en skikkelig forkjølelse. De spilte godt i 60 minutter, men plutselig var det som luften gikk ut av dem og vi måtte bytte dem ut, sier Klopp om det faktum at han valgte å bytte ut de to England-spillerne på stillingen 2-1, med elleve minutter igjen å spille mot Villa.

Venter fortsatt på sesongens første målgivende

Selv om han ble byttet ut elleve minutter før slutt hadde Alexander-Arnold flere ballberøringer (95) enn noen annen spiller på banen.

I tillegg til å være tredje sist på ballen ved det første målet, var det også han som slo corneren i forkant av at Mohamed Salah fant Virgil van Dijk inne i feltet, da nederlenderen hamret inn 2-0 via Ezri Konsa.

Det er nesten utrolig at Alexander-Arnold fortsatt ikke står bokført med en eneste målgivende pasning denne sesongen. Den første burde ha kommet på Villa Park, men Darwin Nunez klarte utrolig nok ikke å sette ballen i mål fra kloss hold for nesten tomt mål. 

Alexander-Arnold forsvant imidlertid mer og mer ut av kampen, da kreftene tok slutt etter sykdomsperioden, og Klopp valgte å bytte ut både ham og Henderson.

– Takk Gud for at Naby og Stefan gjorde en utrolig jobb. Joe Gomez kom inn for Trent, og gjorde en eksepsjonell jobb på den siden. Naby var topp, og Ben Doak bidro også. Til slutt ble det en fin kveld. Vi vet vi var heldige til tider, og vi trengte Ali, det var åpenbart, men jeg synes også Aston Villa var heldige med at vi ikke klarte å sette alle sjansene våre. Vi fortjente disse tre poengene, og det var alt vi ønsket oss, konkluderte Klopp.