– Jeg kan telle på én hånd hvor mange spillere jeg har hatt slike problemer med

Jürgen Klopp snakker om disiplin – og hvor avgjørende det er for å jobbe under ham.

Det er ikke ofte Jürgen Klopp setter seg ned og forteller om sine grunnprinsipper som manager, og hva som er helt avgjørende. Vi er vant med å se managerens smilende vesen, men tyskeren er veldig opptatt av at ting skal gjøres skikkelig.

– Jeg er veldig opptatt av disiplin. Jeg er avslappet, men noen ganger skjer det ting. Ikke ting som er veldig ille, men jeg spør «har vi bøter for det?». Så kan jeg få til svar at «nei, det har vi ikke bøter for, for det har aldri skjedd før», sier manageren i et intervju med BT Sport, som skal vises før lørdagens Merseyside-derby.

Dersom en spiller ikke oppfører seg som han skal, er det rett ut.

– Disiplin er veldig viktig for meg, men spillerne er vant med det. De har vokst opp i et fotballmiljø, og du kan ikke utøve lagsport uten disiplin. Det er bedre å ikke kjøpe «vanskelige spillere». Dersom noen utvikler seg til å bli en «vanskelig spiller», så må du få ham ut av bygget, for selv om de kan hjelpe deg på kort sikt, vil de alltid ødelegge for deg på lang sikt. Så vi har nesten aldri disiplinære problemer.

Få tilfeller

Mamadou Sakho var en spiller som raskt forsvant ut av Liverpool FC, og vi kan huske irritasjonen til Klopp da franskmannen hadde kommet for sent, men gjorde seg til foran kamera da laget besøkte Alcatraz.

Manageren forteller at det er sjelden han har møter en spiller som har feil innstilling, uten at Sakho er nevnt.

– Det har vært spillere som ikke passer inn med mine prinsipper, og derfor har vi skilt lag. Jeg har aldri kjøpt en slik spiller, men fra tid til annen har det vært noe. Men etter 22 år som manager er det ikke en gang en håndfull, så det er et ganske bra tall, sier Klopp.

Klopp er opptatt av sine kristne prinsipper.

– Jeg kan ikke skille den delen av meg, fra delen av meg som menneske. så det kommer definitivt fra foreldrene mine, og siden jeg er kristen må jeg nevne Jesus. Det er en vei jeg prøver å følge gjennom livet.

– Du vet aldri helt hva andre trenere gjør. Hvordan kan du gjøre det når du ikke er der mens de har rollen sin? Jeg har aldri tenkt på det. Jeg har aldri hatt lyst å være noen andre. Det er ikke fordi jeg tenker at jeg er så strålende, det er bare at jeg ikke vet hvordan andre folk er, så jeg prøver å løse mine egne problemer.

Everton - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V sport PL og Viaplay