– Jeg mener det er utrolig arrogant å snakke slik om en liga han ikke kjenner

Jamie Carragher og Thierry Henry med en knusende dom over Chelsea-eier Todd Boehlys forslag.

Chelsea-eier Todd Boehlys ønske om å revolusjonere engelsk fotball falt som ventet ikke i god jord hos fotballfolk på øyriket, og heller ikke blant tidligere Premier League-spillere. Jamie Carragher og Thierry Henry er blant de som nå går hardt ut mot Chelsea-eieren.

Boehly har blant annet foreslått et playoff om opp- og nedrykk til og fra Premier League, og altså en All Star-kamp slik de har i NBA og MLB.  Tanken er at de beste spillerne i nord-England skal spille en oppvisningskamp mot de beste spillerne i sør-England, for å generere enda mer TV-inntekter.

– Jeg håper Premier Leauge kan lære av amerikansk sport. Hvorfor har vi ikke en turnering for de fire bunnlagene, og hvorfor er det ingen All Star-kamp, sa Chelsea-eieren da han lanserte forslaget.

Henry og Carragher er slett ikke imponert

– Skal Premier League lære av amerikansk sport? Hva mener han egentlig? Kommer han hit og skal lære oss noe? Jeg liker ikke planene hans, for dette er Europa, og her fungerer det ikke på denne måten. Her rykker lag opp og ned. Og jeg ser ingen grunn til at det skal arrangeres en All Star-kamp, var Thierry Henrys harmdirrende respons på forslaget.

Arsenal-legenden fikk umiddelbart støtte av tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher.

– Jeg mener det er utrolig arrogant å snakke slik om en liga han ikke kjenner. Jeg mener ikke vi bør avfeie alle nye ideer, da Premier League er en internasjonal liga, med utenlandske eiere, managere og spillere, og det er hva som gjør den til den beste ligaen. Men jeg liker ikke disse planene. Boehly kommer hit og prater på denne måten når han ennå ikke har bevist at han kan drive en Premier League-klubb. Han har sparket manageren etter tre kamper og brukt 250 millioner pund. Du tenkte med en gang at «dette er ikke bra» da du hørte om forslagene hans.

– Når du har vært et nytt sted i seks uker og begynner å prate om «at nå skal vi gjøre det slik som i Amerika», da gjør du ikke akkurat noe godt førsteinntrykk. Jeg undrer meg på hvordan de ville reagere i Amerika om en engelskmann hadde dratt til NFL og sagt «at nå skal vi gjøre det slik som i Premier League». Jeg tror ikke mange ville ha vært enige med ham.

Klopp reagerte med sjokk og vantro

Liverpool-manager Jürgen Klopp reagerte med sjokk og vantro da han hørte forslagene til Chelsea-eieren, og trodde nesten ikke det var sant at han hadde lansert disse forslagene. 

– Han ventet ikke lenge med å komme med det forslaget. Når han finner en ledig dato kan han ringe meg, lød den sarkastiske responsen fra Liverpool-manageren.

– Han glemmer at i amerikansk sport har spillerne en pause på fire måneder, så de er glade for at de kan være litt aktive i ferien. Det er noe helt annet i fotball, sa Liverpool-manageren.

– Vil han hente inn Harlem Globetrotters også?

– Jeg er overrasket over spørsmålet, så ikke legg for mye i mine svar.

– Kanskje kan han forklare dette for meg en gang, og finne en dato for det. Jeg er ikke så sikker på om folk ønsker å se en slik All Star-kamp. Tenk det, spillere fra Manchester United, Liverpool, Everton og Newcastle på samme lag, og det er ikke landslaget, men bare et lag fra nord-England. Og alle London-spillerne på samme lag. Arsenal og Tottenham.

– Sa han virkelig det? Interessant.