«Det høres kanskje rart ut, men jeg har genuin sympati for Manchester United-supporterne»

Jamie Carragher har forståelse for at Manchester United-supporterne er frustrerte.

«Det høres kanskje rart ut, men jeg har genuin sympati for Manchester United-supportere. Liverpool-fans har vært i samme posisjon når de har protestert mot eiere de ikke ville ha, og alle vet hvordan det føles», skriver Jamie Carragher i denne ukens spalte i The Telegraph

Scouseren har selvsagt vokst opp og levd med Manchester United som den store fienden, men slik klubben blir styrt av Glazer-familien har han medfølelse for supporterne. Han sier at han støttet protestene som førte til at kampen i 2021 ble utsatt, og at han støtter en eventuell protest som kommer mandag. 

«Fotball er en utrolig viktig del av livet til så mange mennesker, og supporterne ser i Glazer-familien eiere som ikke bryr seg om klubben. Under dette eierskapet har United blitt en vits. Ikke bare i dette landet, men rundt i verden», skriver Carragher. 

Trekker tråder til Hicks og Gillett

Carragher peker blant annet på at Glazer-familien er ivrige etter å hente ut penger fra klubben. 

«Som den respekterte økonomianalytikeren Swiss Ramble la frem denne uken, er United eneste Premier League-klubb der eierne tar utbytte. Siden 2016 har de tatt ut et snitt på 22 millioner pund i året. Ingen eiere i Premier League har tatt ut mer de siste ti årene», skriver han.

«Det er åpenbart at Glazers ikke bryr seg. Vennene i USA må se på dem og tenke hvilken god forretning de gjør. For dem kan ikke United være mer enn en idrettsklubb et sted i England som Glazers tjener millioner på hvert år». 

«Jeg spilte for Liverpool da supporterne gjorde alt de kunne for å tvinge Tom Hicks og George Gillett ut av klubben. Fansen jobbet knallhardt, og det utgjorde virkelig en forskjell. United-fans planlegger nye protester mot Glazers på mandag, og det er ingen overraskelse for meg».

Tror ikke spillerne kan levere

Samtidig skriver Carragher at den skrekkelige sesongstarten til United ikke kan forsvares. 

«Alle de mørke skyene over klubben gjør det ikke akseptabelt for United å tape de to første kampene av sesongen på den måten de har gjort det. Da vi spilte under Hicks og Gillett i Liverpool hatet jeg da spillere brukte eierskapet som en unnskyldning for et tap. Jeg forsøkte å kjempe mot negativiteten i garderoben, men over en lengre periode klarte jeg det ikke, og jeg var naiv som trodde jeg skulle klare det», skriver han. 

«Dette rotet - som begynner i toppen og gjennomsyrer hele klubben - hjelper ingen. Uniteds avgjørelser i sommer er beviset på en klubb i kaos og sjefer som ikke har en plan i overgangsmarkedet. Klubben er i ferd med å bli en vits, og uten betydelige endringer i toppen er det vanskelig å se at de skal forbedre seg ute på banen», skriver Carragher.

Han legger imidlertid til at han ikke har særlig tro på spillerne som er i klubben heller. 

«For å være ærlig har jeg lite fint å si om dagens spillertropp i United. Jeg tror ikke mange av dem har karakteren eller personligheten som skal til for å spille for klubben. Men det er åpenbart at de er del av et større problem, og har vært det i en årrekke».