Liverpool.no kårer månedens spiller i januar:«Fabinho stod frem som en leder – jeg elsker den rolige måten han prikket inn straffesparkene på!»

Liverpool kom seg helskinnet gjennom januar måned, da andre spillere tok ansvar i Salah og Manés fravær. Slik gikk det da liverpool.no kåret månedens spiller.

Januar var den måneden de fleste med Liverpoolsympatier gruet seg til. Hvordan skulle det gå, med Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita borte på landslagsoppdrag nesten hele måneden? Det var definitivt ingen grunn til å ta sorgene på forskudd.

Mané og Salah rakk å møte Chelsea på Stamford Bridge den 2. januar før de reiste til Kamerun, og der klarte begge å dytte inn ett mål hver. Så var de borte, og de fleste regnet med at tomrommet skulle være enormt. Et ungt lag leverte mot Shrewsbury Town i FA-cupens tredje runde, selv om det nesten ble skummelt da League One-laget tok ledelsen. 4-1 og seier til hjemmelaget på Anfield.

Savnet etter Salah og Mané viste seg i den første semifinalen mot Arsenal i ligacupen. «Nesten null skudd på mål og null flyt i spillet - dette var et Liverpool-lag som liknet på det vi så i den vonde perioden i starten av 2021» skrev Jens Bessesen i spillerbørsen på liverpool.no, men heldigvis var bekymringen kortvarig. Noen dager senere ble Brentford overkjørt på Anfield, og i semifinalens returoppgjør var det dobbel Diogo Jota og en ny sang fra the Traveling Kop som herjet i London. Liverpool tok seg til Ligacupfinalen.

De røde rakk å slå Crystal Palace 3-1, før vinterpausen tredde i kraft.

Mål i januar:

4 - Fabinho

2 - Diogo Jota, Alex Oxlade-Chamberlain

1 - Sadio Mané, Mohamed Salah, Kaide Gordon, Roberto Firmino, Takumi Minamino, Virgil van Dijk

Målgivende i januar:

4 - Trent Alexander-Arnold

3 - Andy Robertson

1 - Diogo Jota, Roberto Firmino, Ibrahima Konaté, Conor Bradley

Liverpools beste i januar (spillerbørsen liverpool.no):

Chelsea - Liverpool 2-2: Mohamed Salah

Liverpool - Shrewsbury Town 4-1: Fabinho

Liverpool - Arsenal 0-0: Joël Matip

Liverpool - Brentford 3-0: Trent Alexander-Arnold

Arsenal - Liverpool 0-2: Diogo Jota

Crystal Palace - Liverpool 1-3: Alisson Becker

Månedens spiller: Fabinho

På bakgrunn av spillerbørsene i de seks kampene i januar har vi plukket ut fem kandidater til månedens spiller. Redaksjonen i liverpool.no har deretter gitt 3, 2 og 1 poeng til spillerne de mener har vært best.

De fem spillerne som var nominert til månedens spiller i januar:

Trent Alexander-Arnold – Børssnitt på 6,4 etter fem kamper. 0-0-kampen mot Arsenal var begredelig og trekker snittet hans ned, men var tydelig revansjesugen og leverte bra resten av måneden med blant annet fire målgivende pasninger.

Fabinho – Børssnitt på 6,66 etter seks kamper. Scoret fire mål i løpet av måneden, og viser seg som bunnsolid fra straffemerket.

Andy Robertson – Børssnitt på 7,2 etter fem kamper. Levert på stabilt høyt nivå hele måneden, spesielt offensivt, og har blant annet to målgivende pasninger mot Palace og en mot Brentford.

Virgil van Dijk – Børssnitt på 6,66 etter seks kamper. Stabilt god uten å ha hatt superkampene som noen av de andre har hatt. Scoret også mål.

Curtis Jones – Børssnitt på 7,5 etter fire kamper. Ett av de høyeste gjennomsnittskarakterene denne måneden, men spilte bare fire kamper – færre enn de fire andre på lista. Spesielt god i returoppgjøret med Arsenal.

Fabinho får 15 poeng av totalt 18 mulige og redaksjonen kårer han med det til månedens beste spiller.

Andy Robertson får 10 poeng, Trent Alexander-Arnold 8 poeng, og Curtis Jones får tre poeng.

Begrunnelsene

Arve Vassbotten

3 poeng til Fabinho, 2 poeng til Andy Robertson, 1 poeng til Trent Alexander-Arnold

«Fabinhos enorme betydning for laget har ikke vært mindre denne måneden, når han også la til en rekke scoringer til sitt register.»

Arild Skjæveland

3 poeng til Trent Alexander-Arnold, 2 poeng til Fabinho, 1 poeng til Curtis Jones

«Velger å sjå bort fra Trents kamp mot Arsenal like etter at han hadde hatt covid for andre gang. Det er det dårligste vi har sett ham - men snakk om å slå tilbake. Viser seg igjen som den klassespilleren han er, og et av Liverpools farligste våpen.»

«Også Fabinho hadde én veldig svak kamp denne måneden, men løftet seg veldig og tok ansvar i en periode uten Naby Keita, Thiago Alcantara, og i en måned der Henderson ikke har vært helt på topp. Tar også på seg ansvar foran mål i en periode uten Salah og Mané. Nå gleder jeg meg til å se ham sammen med Thiago igjen snart.»

«Alvorspraten med Jürgen Klopp har tydeligvis virket. Jones er tilbake i nærheten av sitt beste nivå igjen, og spiller noen veldig gode kamper. Det er fort gjort å glemme at han fortsatt bare er 20 år gammel.»

Einar Kvande

3 poeng til Fabinho, 2 poeng til Andy Robertson, 1 poeng til Trent Alexander-Arnold

«Fabinho brukte måneden til å spille seg i form igjen. Virket litt rusten da han kom tilbake fra Covid, men avsluttet måneden knallsterkt, og virker sikker som banken på straffespark.»

«Robertson ser også ut til å ha funnet formen, og da kommer også de målgivende pasningene på løpende bånd.»

«Trent hadde en veldig svak kamp, men tok seg selv i nakkeskinnet etter den, og tok da opp hansken som Robertson kastet, så nå virker det som backenes interne assistkonkurranse er i full gang igjen.»

Jens Bessesen

3 poeng til Andy Robertson, 2 poeng til Fabinho, 1 poeng til Trent Alexander-Arnold

«Den siste uken før landslagspausen var ekstremt viktig med tanke på resten av sesongen, og i de tre kampene var Robbo der vi kjenner ham best. To nydelige målgivende til Oxlade mot Brentford og Palace, én til van Dijk mot Palace, og en fantastisk kamp på semifinalen mot Arsenal i midtuken.»

«Fire scoringer fra Fabinho er én ting, spesielt når to av de var så viktige. Både ledermålet mot Brentford og avgjørelsen mot Crystal Palace kom på veldig gunstige tidspunkt. Fabinho startet alle kampene i januar og viste hvilken verdi han har for laget - ikke bare foran mål.»

«Trent sin måned startet ikke så veldig bra, selv om han fikk med seg en fin assist mot Chelsea. Det var spesielt mot Brentford og i returoppgjøret på Emirates han viste seg frem. Det var godt å se han tilbake på sitt beste etter en svak opptreden i første oppgjør.»

Mari Lunde

3 poeng til Andy Robertson, 2 poeng til Fabinho, 1 poeng til Curtis Jones

«Det har vært en sann fryd å se Andy Robertson i god, gammal form – som en nesten like god venstreback som det Trent er på høyrebacken. Robbo har vært nesten uvurderlig offensivt denne måneden, og holdt et generelt stabilt høyt nivå.»

«Det har vært kjempegøy å se hvordan Fabinho har tatt ansvar i denne perioden som skulle være Liverpools mest utfordrende denne sesongen. Jeg mener at mye takket være Fabinho har vi manøvrert oss nærmest sømløst gjennom kampprogrammet hvor noen av de viktigste spillerne ikke har vært tilgjengelige.»

«Jones har stått for flere kreative bidrag på midtbanen i de fire kampene han har spilt, og vært både stabil og spennende. Gøy!»

Tore Hansen

3 poeng til Fabinho, 2 poeng til Trent Alexander-Arnold, 1 poeng til Curtis Jones

«Med flere profiler borte stod Fabinho frem som en leder fra sin posisjon på midtbanen og viste seg også frem som målscorer! Ikke minst som en meget sikker mann på straffespark. Jeg elsker den rolige måten han prikket dem inn på.»

«The scouser in team er i form og tilbake slik vi har blitt bortskjemt med å se ham. Med unntak av hjemmekampen mot Arsenal var Trent jevn og god - ikke minst med innleggsfoten foran kassa.»

«Jeg har savnet Curtis Jones og det er derfor ekstra godt å se ham i så god form når han igjen får muligheten på midtbanen.»

Snittet

Dette fikk alle Liverpool-spillerne i snitt på spillerbørsen på liverpool.no i januar.

 • Mo Salah 8 (én kamp)
 • Alisson 7,66 (tre kamper)
 • Curtis Jones 7,5 (fire kamper)
 • Andy Robertson 7,2 (fem kamper)
 • Alex Oxlade-Chamberlain 7 (to kamper)
 • Sadio Mané 7 (én kamp)
 • Conor Bradley 7 (én kamp)
 • Tyler Morton 7 (én kamp)
 • Kostas Tsimikas 7 (én kamp)
 • Virgil van Dijk 6,66 (seks kamper)
 • Fabinho 6,66 (seks kamper)
 • Caoimhin Kelleher 6,66 (tre kamper)
 • Ibrahima Konaté 6,66 (tre kamper)
 • Joel Matip 6,5 (fire kamper)
 • Trent Alexander-Arnold 6,4 (fem kamper)
 • Diogo Jota 6 (fem kamper)
 • Roberto Firmino 6 (fire kamper)
 • Kaide Gordon 6 (to kamper)
 • Elijah Dixon-Bonner 6 (én kamp)
 • Jordan Henderson 5,6 (fem kamper)
 • James Milner 5,5 (to kamper)
 • Takumi Minamino 5 (tre kamper)
 • Max Woltman 4 (én kamp)

En spiller må ha spilt minst 30 minutter for å få karakter på vår spillerbørs.

Månedens spiller 2021/22:

August: Virgil van Dijk

September: Mohamed Salah

Oktober: Mohamed Salah

November: Trent Alexander-Arnold

Desember: Joel Matip

Alle spillerbørsene kan du finne her: https://www.liverpool.no/tag/spillerboers