Liverpool.no kårer månedens spiller i februar:«van Dijk er tilbake på sitt beste – og blikket han ga til Kepa etter straffemålet burde gitt ytterligere bonuspoeng»

Februar måned bød på ligacup-gull, Luis Diaz-debut og veldig sterke prestasjoner fra flere spillere. Slik gikk det da liverpool.no kåret månedens spiller.

For en fotballmåned februar skulle bli! Etter en kort vinterpause, var endelig Liverpool tilbake på banen igjen den 6. februar, da Cardiff sto på motsatt banehalvdel. FA-cupkampen ble en herlig kamp med flere lyspunkter, som returen til Harvey Elliott. 18-åringen ble skadet i kampen mot Leeds i september, og toppet drømmecomebacket med sitt første mål for Liverpool FC. Et stort øyeblikk for Liverpool-supporteren. I samme kamp ble supporterne introdusert for Liverpools nysignering, Luis Diaz. Colombianeren gled sømløst inn i laget da han ble byttet inn, og Diaz har vært en av de store høydepunktene denne måneden.

En annen spiller som virkelig fikk vise hva som bor i han denne måneden, er Virgil van Dijk. Der han tidligere i sesongen ble anklaget for å ikke ha helt klart å gjenfinne storformen fra før det lange skadeavbrekket, er det neppe noen som tviler på nederlenderens stopperevner nå. Liverpools nummer 4 har vært en gigant på stopperplass, ved siden av sin gode venn Joel Matip. Han satt også en frekk, frekk straffe i mål bak Kepa Arrizabalaga i straffesparkkonkurransen mot Chelsea på Wembley.

For ja, en allerede perfekt februar måned ble toppet med seier i ligacupfinalen på Wembley forrige helg. Etter 120 minutter med hesblesende fotball på Englands nasjonalarena, måtte kampen avgjøres på straffespark. Liverpools straffeskyttere leverte, alle som en fra straffemerket. Det samme gjorde Chelseas, og det hele måtte avgjøres av målvaktene. Liverpools unge ire, Caoimhin Kelleher, dro frem gamle kunster fra sin tid som utespiller og satt ballen i mål bak Arrizabalaga. Chelsea-målvakten sitt forsøk gikk himmelhøyt over mål, og Liverpools spillere kunne feire hemningsløst foran den røde halvdelen.

Mål i februar:

4 – Mo Salah

3 – Diogo Jota, Sadio Mané

1– Takumi Minamino, Harvey Elliott, Fabinho, Roberto Firmino, Joel Matip, Virgil van Dijk, Luis Diaz

Straffekonk mot Chelsea: James Milner, Fabinho, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Mo Salah, Diogo Jota, Divock Origi, Andy Robertson, Harvey Elliott, Ibrahima Konaté, Caoimhin Kelleher

Målgivende i februar:

4 – Andy Robertson

2 – Virgil van Dijk

1 – Joel Matip, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota, Mo Salah, Sadio Mané, Jordan Henderson, Divock Origi

Liverpools beste i februar (spillerbørsen liverpool.no):

Liverpool - Cardiff 3-1: Diogo Jota

Liverpool - Leicester 2-0: Diogo Jota

Burnley - Liverpool 0-1: Virgil van Dijk

Inter - Liverpool 0-2: Fabinho

Liverpool - Norwich 3-1: Virgil van Dijk

Liverpool - Leeds 6-0: Mohamed Salah

Chelsea - Liverpool 0-0 (10-11 strf.): Caoimhin Kelleher

Månedens spiller: Virgil van Dijk

På bakgrunn av spillerbørsene i de syv kampene i februar har vi plukket ut seks kandidater til månedens spiller. Redaksjonen i liverpool.no har deretter gitt 3, 2 og 1 poeng til spillerne de mener har vært best.

De seks spillerne som var nominert til månedens spiller i februar:

Virgil van Dijk  – Børssnitt på 7,7 etter syv kamper. Spilte samtlige syv kamper i februar og var bunnsolid. Frekk straffe mot Chelsea, mål mot Leeds, i tillegg til to målgivende.

Luis Diaz – Børssnitt på 7,66 etter seks kamper. Spilte seks av syv kamper, en helt latterlig sterk start på Liverpool-karrieren. Scoret “bare” ett mål, men vært veldig involvert fremover i banen.

Fabinho – Børssnitt på 7,4 etter fem kamper. Brasilianeren fortsetter å score høyt på våre spillerbørser. Han spilte fem kamper, frekk som få på straffen mot Chelsea, og noterte også ett helt avgjørende mål mot Burnley.

Alisson – Børssnitt på 7,2 etter fem kamper. Alisson måtte se ligacupfinalen fra benken, men hadde fem sterke kamper ellers i måneden. Redningsmann mot Burnley blant annet.

Andy Robertson – Børssnitt på 7,2 etter fem kamper. Nok en god måned for Robbo som sto for hele fire målgivende pasninger på de fem kampene han spilte.

Diogo Jota – Børssnitt på 7 etter fire kamper. Jota er ikke den som kommer best ut av måneden, snittmessig, men han var banens beste i kampen mot Cardiff hvor han var involvert i det meste, og mot Leicester, hvor han scoret begge målene.

Virgil van Dijk får 16 poeng av 18 mulige og redaksjonen kårer han til månedens beste spiller.

Fabinho får ti poeng, Luis Diaz får åtte poeng og Alisson får to poeng.

Begrunnelsene

Jens Bessesen

3 poeng til Virgil van Dijk, 2 poeng til Luis Diaz, 1 poeng til Fabinho

«Liverpool slipper ikke lenger inn mål, og det er nok mye takket være Virgil van Dijk. Brukte et halvt år på å spille seg ordentlig varm, og nå er han virkelig på sitt beste.»

«Diaz hadde fortjent å bli månedens spiller for den starten han har hatt. Spesielt imponerende var måten han tok tak i ligacupfinalen. Fantastisk signering.»

«Fabinho er i nærheten når vi etter hvert skal gjøre opp om sesongens spiller. Fantastisk sesong, og målet mot Burnley var ekstremt viktig for å holde liv i gullkampen.»

Arild Skjæveland

3 poeng til Virgil van Dijk, 2 poeng til Luis Diaz, 1 poeng til Fabinho

«Verdens beste midtstoppar tilbake på sitt aller beste, og eg veit ikkje om eg nokon gong har sett ein betre midtstoppar. Han har absolutt alt og er heilt utrulig. Straffesparket i ligacupfinalen var fin oppsummering - Kepa må gjerne stå der han skal sette den - men han lar seg ikkje stresse av noko som helst og gjer akkurat det som var planen.»

«Det ser ut til at Liverpool har gjort det igjen, og kjøpt ein spelar som passar perfekt inn. Diaz har ikkje berre storspelt, men ser og ut til å ha gitt alle eit løft med at det kom inn ein ny skikkelig kvalitetsspelar - inkludert supporterane som no føler ein har stallen til å kjempe om alt.»

«Fabinho er truleg Liverpools viktigaste midtbanespelar nett no. Han er overalt, og er etter mi meining den beste av alle i den rollen han har. Viser og kor mykje ryggrad og tru på seg sjølv både han og lager har i den ligacupfinalen - med den straffen. Denne gong enda det heldigvis betre enn då Emre Can gjorde det.»

Arve Vassbotten

3 poeng til Virgil van Dijk, 2 poeng til Fabinho, 1 poeng til Luis Diaz

«Vanskelig måned å stemme i, fordi LAGET virkelig er det som har stått fram denne måneden og kampene har kommet så tett at man neste ikke husker hva man har opplevd. Så utrolig jevnt mellom kandidatene.»

«Har elsket hvordan Luis Diaz har kommet inn i laget på, og vært en av de beste i alle kampene han har spilt men kommer likevel litt til kort i denne kåringen for meg. I en måned der Liverpool knapt har sluppet inn mål, og satt motstanderne i offside rundt 2 millioner ganger, så blir det en Virgil Van Dijk tilbake til sitt aller beste som får min toppscore. Blikket han ga Kepa etter å ha plassert ballen i hjørnet han sto i burde gitt ytterligere bonuspoeng. Du trenger ikke lure på hvem som er Alfahannen i Liverpool-flokken.»

«Fabinho fortsetter som Liverpools kinesiske mur foran der igjen, har lagt til mål på repertoaret i en ny måned og også han ydmyker en usympatisk Kepa på vidunderlig vis i straffekonken. Herregud for en deilig måned!»

Einar Kvande

3 poeng til Virgil van Dijk, 2 poeng til Fabinho, 1 poeng til Luis Diaz

«Van Dijk viste i februar at han endelig er tilbake på sitt beste igjen etter den alvorlige kneskaden han ble påført av Jordan Pickford. Nederlenderen var iskald i straffespark-konkurranse mot Chelsea på Wembley, og defensivt har han vært bunnsolid.»

«Også Fabinho leverte et iskaldt straffespark i straffespark-konkurranse mot Chelsea i ligacupfinalen. I tillegg til strålende defensivt spill på midtbanen er han også blitt en offensiv  trussel, og spesielt på hjørnespark. Ble matchvinner mot Burnley.»

«Diaz kom inn som et friskt pust etter overgangen fra Porto mot slutten av transfervinduet. Har på rekordtid blitt så populær blant Liverpool-fansen at de har gitt Suarez-sangen til en ny Luis. Det er virkelig en tillitserklæring, som bærer bud om en lysende Liverpool-karriere.»

Mari Lunde

3 poeng til Virgil van Dijk, 2 poeng til Luis Diaz, 1 poeng til Fabinho

«Virgil van Dijk. Det er vel umulig å unngå å ha van Dijk på topp for februar måned. Etter det lenge skadeoppholdet virker han å endelig ha funnet egen toppform igjen, og han har lagt lista skyhøyt. Han er bunnsolid i seg selv, men gjør også sin makker – samme hvem det skulle være – trygg og god. Skulle gjerne gitt han et ekstrapoeng for feiringen etter Matip sitt mål, og enda ett for den frekke straffen mot Chelsea.»

«Luis Diaz. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg ble så oppglødd av å se en ny spiller. Hvem skulle tro han skulle skli rett inn i laget, både i liga- og cup-fotball, etter å ha kommet hit fra Porto. Han er rett og slett dødsgøy å se på med ballen i beina.»

«Fabinho. Det har vært så utrolig gøy å følge Fabinho i det siste. Han fortsetter februar måned der han slapp i januar, da han i Mané og Salahs fravær leverte flere offensive bidrag.»

Tore Hansen

3 poeng til Fabinho, 2 poeng til Alisson, 1 poeng til Virgil van Dijk

«Jeg tror sjeldent det har vært så vanskelig å plukke ut de tre beste – og det sier det meste om hvilken knallsterk måned vi har lagt bak oss.»

«For at Liverpool skal fungere må midtbanen fungere. Fabinho har kommet sterkere og sterkere utover sesongen, og selv om vi vet hvor viktig spiller han er for oss, har jeg sjeldent sett ham i bedre form. Sesongen vår kan bli avgjort på om brassen holder seg skadefri. Det viktige målet i kamper som borte mot Burnley kan også utgjøre en enorm forskjell i mai – selv om få vil huske akkurat den matchen for mye annet.»

«I sterk kamp med VVD gir jeg to poeng til Alisson. Vi hopper nesten ikke i stolen lenger når en spiller kommer alene mot mål og Ali redder elegant. Vi forventer det nesten. Det er nivået han nå har inne. Det er også en slik keeper vi er avhengig av for å spille med høy linje og hurtig i igangsetting.»

«van Dijk har funnet toppformen etter skadeavbrekket og det er bare nydelig å se hvor overlegen han kan virke i enkelt kamper. Det er slik vi vil ha ham! Straffemålet i finalen mot Chelsea – og blikket til keeper – gi oss mer, Virgil.»

Snittet

Dette fikk alle Liverpool-spillerne i snitt på spillerbørsen på liverpool.no i februar.

 • Virgil van Dijk 7,7 (syv kamper)
 • Luis Diaz 7,66 (seks kamper)
 • Fabinho 7,4 (fem kamper)
 • Thiago 7,25 (fire kamper)
 • Alisson 7,2 (fem kamper)
 • Andy Robertson 7,2 (fem kamper)
 • Trent Alexander-Arnold 7,16 (seks kamper)
 • Mohamed Salah 7 (seks kamper)
 • Diogo Jota 7 (fire kamper)
 • Caoimhin Kelleher 7 (to kamper)
 • Takumi Minamino 7 (én kamp)
 • James Milner 7 (én kamp)
 • Joel Matip 6,8 (fem kamper)
 • Sadio Mané 6,8 (fem kamper)
 • Ibrahima Konate 6,66 (tre kamper)
 • Harvey Elliott 6,5 (fire kamper)
 • Kostas Tsimikas 6,5 (to kamper)
 • Jordan Henderson 6,4 (fem kamper)
 • Curtis jones 6,33 (tre kamper)
 • Naby Keita 5,8 (fem kamper)
 • Roberto Firmino 5,75 (fire kamper)
 • Joe Gomez 5 (én kamp)
 • Alex Oxlade-Chamberlain 4 (én kamp)

En spiller må ha spilt minst 30 minutter for å få karakter på vår spillerbørs.

Månedens spiller 2021/22:

August: Virgil van Dijk

September: Mohamed Salah

Oktober: Mohamed Salah

November: Trent Alexander-Arnold

Desember: Joel Matip

Januar: Fabinho

Alle spillerbørsene kan du finne her: https://www.liverpool.no/tag/spillerboers