Teknikk versus fart

Vi får resultatene. Ingen tvil om det.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Litt sand i maskineriet har vi også. Det begynner å bli ganske mange kamper vi har vunnet, men ikke vært på vårt høyeste nivå ifølge en samlet presse. Jeg er enig i denne vurderingen. Tryggheten og et bunnsolid forsvar krever sitt. Hva er det som skiller oss fra City? For det er liten tvil om at det sprudler av dem. De vinner kamper med store målkalas og imponerende spill.

Prioriterer det defensive

City var redd for oss på Anfield. Deres ubestridte guru mener at hvis man tar sjanser og spiller åpent mot oss blir det tap. Det har City allerede erfart noen ganger. Da er vi ved kjernen. Våre motstandere spiller ikke åpent mot oss. De prioriterer det defensive. Da får vi ikke utnyttet vårt største potensiale. Fart. Vi har også spillere med høy nærkampteknikk. Firmino og Salah. Men, vi har også spillere som ikke er på det høyeste nivået når det gjelder teknikk, ballbehandling og pasningsspill. Det er i grunn nok et en ikke har det. Da oppstår det fort problemer.

City er så ballsikre at de svakere lagene blir utspilt uansett om de møter med et defensivt opplegg. De har etter mitt skjønn også en kreativitet i midtbaneleddet som vi mangler. David Silva er en nøkkelperson for de lyseblå. Shaqiri er vårt svar. Han blir bedre og bedre.

Bygger stein for stein

Klopp må stadig utvikle sitt konsept. Han ser nok at gegenpress og kontringsfotball har en viss begrensning. Teknikk og kortpasningsspill krever noen andre spillertyper. Men den gode tysker har min fulle tillit. Han bygger stein for stein.

Vår gamle lynving Steve Heighway serverte en gang følgende visdomsord: «Defenders have no real answer to speed». Dette er fremdeles gyldig, men kravene til ballteknikk har ikke blitt mindre med årene.

Nå må vi lide oss gjennom disse traurige landskampene før vi møter Sir Elton John.