Foran skjema til 75 poeng

Da er august-kampene allerede unnagjort og en første mellomstatus kan gjøres opp.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Ekspertene har tippet Liverpool helt oppe i toppkampen denne sesongen, og så langt har Klopps gutter hatt en feilfri poengfangst mot overkommelig motstand.

I begge de to foregående sesongene ble poengfangsten løpende målt mot en målsetting om 75 poeng. Vi gjør derfor dette også denne gangen, selv om de fleste av oss nok har et ambisjonsnivå som vil kreve et høyere poengtall.

Uansett: Så langt ligger vi 2,6 poeng foran skjema til 75 poeng. Det er langt bedre enn begge de to foregående årene hvor vi etter tre serierunder lå omtrent på skjema.

Over 25% sannsynlighet for seriemesterskap til LFC

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool, sammenlignet med status før første serierunde:

LIGGER GODT AN
LIGGER GODT AN  Førsteplassen scorer høyt, men grunnlaget er selvsagt tynt med bare tre kamper spilt.

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

POSITIV UTVIKLING
POSITIV UTVIKLING  Sannynligheten for topp fire er hele 75%.

I forhold til utgangspunktet før sesongstart er det positiv utvikling på alle parametere. Spesielt stor er endringen i sannsynligheten for å ende sesongen foran Manchester United, som har fått en tung start.

Sannsynlig antall poeng ved sesongslutt ligger i området 69 til 73 poeng og med et tyngdepunkt på 70,6. Beregningsmodellen sier foreløpig at dette poengantallet med svært stor sannsynlighet vil holde til en plassering Topp 4.

Beregningsmodellen sier også at den blodrøde delen av diagrammet dominerer allerede fra høyt på 70-tallet.

Foreløpig gjenstår det å se hvilken type PL-sesong vi får: Den typen hvor ett lag stikker fra og får opp mot 100 poeng som i fjor eller en jevnere kamp i toppen hvor alle slår alle.

Beregningsmodellen legger foreløpig helt klart til grunn at det vil bli jevnere enn i foregående sesong.

JEVNERE?
JEVNERE?  Beregningsmodellen indikerer at det kan bli jevnere i toppen i år.

Tøffe kamper i september

September byr på fire seriekamper, hvorav hele tre på bortebane.

Tøff motstand på bortebane tilsier at skjemaet til 75 poeng kun krever 6,7 poeng denne måneden. Ved utgangen av september forlanger skjemaet altså 13,1 poeng.