Om Jürgen Klopp har hellet med seg kan Liverpool-manageren faktisk ha en fulltallig tropp å velge blant når Leicester kommer på besøk

Det går mot lysere tider - også på skadefronten.

Da Liverpool slo Crystal Palace 3-1 på Selhurst Park var Joel Matip og Alex Oxlade-Chamberlain tilbake i startoppstillingen etter småskader, og dermed er det bare fire navn fra førstelagstroppen igjen på Liverpools skadeliste: Nathaniel Phillips, Harvey Elliott, Thiago Alcantara og Divock Origi.

Phillips og Elliott er allerede tilbake i full trening. Førstnevnte kan fort bli solgt før neste ligakamp spilles, mens sistnevnte må komme i form igjen etter å ha vært ute med en alvorlig ankelskade helt siden begynnelsen av september. Jürgen Klopp uttalte imidlertid i forrige uke at Elliott trolig vil være aktuell for spill igjen tidlig i februar. Neste ligakamp spilles først mot Leicester på Anfield torsdag 10. februar, og vi blir ikke forbauset om vi ser Elliott på banen allerede fire dager tidligere, i fjerde runde i FA-cupen, mot Cardiff.

– Han har vært ute lenge, så vi kan ikke forhaste oss med ham. Han han så ut som han kunne spille med en gang! Jeg er ganske sikker på at han vil være klar etter den kommende landslagspausen, uttalte Klopp på pressekonferansen foran kampen mot Crystal Palace.

Når det gjelder Thiago Alcantara, er det blitt antydet at han vil være tilbake i full trening igjen i løpet av landslagspausen, noe som kan bety at vi ser spanjolen på treningsfeltet allerede i neste uke. Han har vært ute siden romjulen med et hofteproblem.

Divock Origi har vært ute av spill enda lenger. Han måtte kaste inn håndkledet til kampen mot Aston Villa den 11. desember på grunn av smerter i det ene kneet, og har ikke vært sett på treningsfeltet siden. Men det er blitt antydet at belgieren kan rekke cupkampen mot Cardiff på Anfield den 6. februar.

Finalen i Afrikamesterskapet spilles samme dag som cupkampen mot Cardiff

Summa summarum betyr dette faktisk at Jürgen Klopp kan ha en fulltallig tropp å velge fra til ligakampen mot Leicester 10. februar, om lykken står den kjekke bi. Det forutsetter selvsagt at ingen av Liverpool-spillerne som deltar i Afrikamesterskapet blir skadet i de gjenstående kampene, samtidig som Fabinho, Alisson og Minamino unngår skader under spill for henholdsvis Brasil og Japan de kommende to ukene. Skader på treningsfeltet inn mot kampene mot Cardiff og Leicester må også unngås.

Minamino er i Japans tropp som skal møte Kina 27. januar og Saudi-Arabia 1. februar i den asiatiske VM-kvalifiseringen. Alisson og Fabinho skal til Sør-Amerika for å gjøre unna et par kamper i kvaliken der. Roberto Firmino er ikke i troppen. Brasil er allerede klare for Qatar-VM, men må selvsagt spille ferdig sine kamper. 27. januar møter de Ecuador på bortebane. Natt til 2. februar er Paraguay gjester på Belo Horizonte. 

Antagelig vil de seks spillerne som enten deltar i Afrikamesterskapet eller skal spille VM-kvalifisering være uaktuelle til cupkampen mot Cardiff. Men til kampen mot Leicester vil alle seks være tilgjengelige om de ikke blir skadet. Finalen i Afrikamesterskapet spilles samme dag som cupkampen mot waliserne.

Resten av spillerne kan benytte vinterpausen til å lade batteriene. Mens Arsenal og Newcastle drar på treningsleirer til henholdsvis Dubai og Saudi-Arabia, velger Liverpool, som de fleste andre lagene i ligaen, å bli igjen hjemme denne gangen. 

«Liverpool har ingen planer om å reise noe sted i løpet av pausen. Spillerne får fri den første uken, men må gjennomføre individuelle treningsprogrammer», skriver The Athletic.

Skadelisten

Fabinho

3Fabinho

MidtbaneSkadet

Måtte ut på Villa Park etter å ha holdt seg på baksiden av låret i førsteomgangen. Skann viste at han har fått en strekk. 
Tilbake: Brasilianeren mister FA-cupfinalen og ligakampene mot Southampton og Wolverhampton. Er forhåpentligvis tilbake til Champions League-finalen.


Skader og sykdom

Alisson Becker

1Alisson Becker

Keeper

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea og ble satt i isolasjon.

Adrián

13Adrián

Keeper

4. desember

Jürgen Klopp bekreftet før møtet med Wolverhampton den 4. desember at Adrián var uaktuell for troppen på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen. Den 26. desember meldte Athletic-journalist James Pearce at spanjolen er tilbake i trening, og straks vil være kampklar igjen. 30. desember kunne spanjolen sees på treningsbilder. 

Caoimhin Kelleher

62Caoimhin Kelleher

Keeper

24. oktober

Stod over mot kampene mot Manchester United, Preston og Brighton på grunn av sykdom. Var tilbake på innbytterbenken mot Atletico Madrid på Anfield den 3. november.

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

Forsvar

18. mars

Pådro seg en hamstringskade i kampen mot Arsenal 16. mars og måtte melde forfall til England-troppen. Var tilbake på innbytterbenken mot Watford den 2. april etter å ha trent for fullt med laget dagen før.

3. januar

Testet positivt for Covid-19 like i etterkant av kampen mot Chelsea på Stamford Bridge, og ble satt i isolasjon. Tilbake i trening 11. januar.

28. september

Pådro seg en lyskeskade på trening dagen før kampen med FC Porto og ble ikke med troppen til Portugal. Han måtte også stå over kampen mot Manchester City. Den 12. oktober rapporterte Chris Bascombe i Telegraph at scouseren var blitt kvitt sine lyskeproblemer og var tilgjengelig for spill igjen, og samme dag var forsvarsspilleren også avbildet i full trening på AXA Training Centre.

18. september

Måtte melde forfall til kampen mot Crystal Palace på Anfield på kampdagen, på grunn av sykdom. Rakk heller ikke ligacupkampen mot Norwich tre dager senere. Var tilbake i full trening den 23. september, og startet kampen mot Brentford to dager senere.

Conor Bradley

84Conor Bradley

Forsvar

22. mars

Meldte forfall til Nord-Irlands privatlandskamper mot Luxembourg og Ungarn i slutten av mars på grunn av et kneproblem. Var tilbake i spill for Liverpool U23 mot Chelsea den 2. april.

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

16. desember

Skulle egentlig ha startet mot Newcastle, men istedet ble det 7 dager i koronaisolasjon. Var tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

8. mars

Før kampen mot Inter kunne Jürgen Klopp fortelle at Ibrahima Konaté hadde et problem med en muskel, og at det var grunnen til at han ikke hadde trent. Før Arsenal-kampen 16. mars sa Klopp at han var tilbake.

Joe Gomez

12Joe Gomez

Forsvar

2. november

Var borte fra trening med resten av laget. Klubben opplyste før Atletico Madrid-kampen at midtstopperen har en leggskade. Var tilbake i trening igjen nøyaktig en måned senere, den 2. desember, og fikk et innhopp fra benken i andre omgang mot AC Milan på San Siro den 7. desember.

Joël Matip

32Joël Matip

Forsvar

20. januar

Ble byttet ut etter første omgang av semifinalen mot Arsenal på Emirates fordi han ikke følte seg 100 prosent. Var tilbake allerede i den påfølgende kampen mot Crystal Palace tre dager senere.

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea. Var ute av isolasjon og tilbake i trening fredag 7. januar

Kostas Tsimikas

21Kostas Tsimikas

Forsvar

15. mars

Før kampen mot Arsenal kunne Klopp fortelle at Tsimikas var ute på grunn av sykdom.

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

20. mars

Testet positivt for covid i forkant av Liverpools kvartfinale mot Nottingham Forest. Mistet kvartfinalen og Skottlands privatlandskamp mot Polen torsdag 24. mars. Sluttet seg til landslagstroppen fredag 25. mars, og meldte seg da klar til innsats til privatlandskampen mot Østerrike tirsdag 29. mars.

15. november

Måtte ut med en hamstringskade ti minutter før slutt da Skottland slo Danmark 2-0 på Hampden Park. Var tilbake med et innhopp fra benken på en snau halvtime mot Porto den 24. november.

8. august

Tråkket over på høyre ankel noen få minutter før pause i treningskampen mot Atheltic Club, og måtte byttes ut. Allerede mot Burnley 13 dager senere satt han på benken, etter å ha kommet tilbake i full trening dagen før.

Fabinho

3Fabinho

MidtbaneSkadet

10. mai

Måtte byttes ut etter en halvtime på Villa Park da han så ut til å få en muskelskade på baksiden av låret.

16. desember

Testet positivt for koronaviruset foran kampen mot Newcastle United, og måtte stå over den kampen. Skulle egentlig ha startet oppgjøret. Etter sju dager i koronaisolasjon var han tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

19. oktober

Var ikke i troppen mot Manchester United etter å ha pådratt seg en kneskade mot Atletico Madrid fem dager tidligere. Sto også over kampene mot Preston og Brighton, før han var tilbake i trening 1. november. Startet kampen mot Atletico Madrid to dager senere.

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

Midtbane

27. februar

Fikk en hamstringskade under oppvarmingen til ligacupfinalen, og Naby Keita kom inn og tok plassen hans. Var i tårer på benken i starten av kampen.

Var tilbake i full trening søndag 6. mars, før kampen mot Inter.

28. desember

Spanjolen var ikke i kamptroppen mot Leicester fjerde juledag på grunn av et lite muskelproblem. Ifølge James Pearce dreier det seg om et hofteproblem. Var tilbake i full trening før kampen mot Cardiff.

19. desember

Avla positiv koronatest før kampen på Tottenham Hotspur Stadium. Ute av isolasjon andre juledag.

18. september

Måtte ut med en muskelskade i baksiden av den ene leggen i det 60. minutt mot Crystal Palace. Var ikke tilbake i full trening igjen før den 28. oktober, og kom inn fra benken mot Atletico Madrid den 3. november.

28. juli

Har hatt problemer med en hamstringmuskel, mellom setemusklene, siden lenge før han ble Liverpool-spiller, men mot slutten av forrige sesong begynte han å kjenne det mer og mer, og da han var med landslaget under EM klarte han ikke å spurte skikkelig, og det var også andre ting han ikke klarte å gjøre. Trente individuelt under Liverpools treningsleir i Evian, men var uaktuell til treningskampene mot Bologna. Var tilbake og fikk en halvtime i treningskampen mot Osasuna den 9. august.

James Milner

7James Milner

Midtbane

15. mars

Før kampen mot Arsenal kunne Klopp fortelle at Milner var ute på grunn av sykdom.

24. oktober

Måtte gå av med en strekk etter bare 26 minutter mot Manchester United 24. oktober. Var tilbake på treningsfeltet og trente for seg selv den 16. november. Var tilbake mot Porto 24. november.

21. september

Måtte melde forfall til ligacupkampen mot Norwich, der han egentlig skulle starte, etter at han hadde våknet med en forkjølelse. Var tilbake i trening 23. september, og satt på innbytterbenken i kampen mot Brentford to dager senere.

20. august

Fikk en leggskade på trening før Burnley-kampen, og måtte stå over matchen mot Sean Dyches mannskap. Han ble heller ikke klar til kampen mot Chelsea. Var tilbake på innbytterbenken mot Leeds den 12. september.

Naby Keita

8Naby Keita

Midtbane

20. mars

Trakk seg til Guineas privatlandskamper mot Sør-Afrika og Zamba på grunn av en kneskade han fikk i kvartfinalen i FA-cupen mot Nottingham Forest. Var tilbake i trening dagen før Benfica-kampen.

27. februar

Pådro seg en liten skade mot Chelsea i ligacupfinalen som gjorde at han mistet kampen mot Norwich i FA-cupen. Var tilbake i startoppstillingen mot West Ham 5. mars.

30. oktober

Måtte ut med en hamstringskade mot Brighton 30. oktober. Var tilbake i trening igjen den 2. desember, og fikk et innhopp fra benken i andre omgang mot AC Milan på San Siro fem dager senere.

24. oktober

Ble taklet stygt av Paul Pogba 24. oktober mot Manchester United. Fikk behandling på banen, før han forlot gressmatta på båre. Var tilbake i full trening igjen allerede fire dager senere.

21. september

Sparket i gresset i førsteomgangen mot Norwich City. Ble byttet ut for å ikke forverre noe. Tilbake i troppen mot FC Porto 28. september.

Jordan Henderson

14Jordan Henderson

Midtbane

6. februar

Kapteinen fikk ryggproblemer etter cupkampen mot Cardiff, og måtte så over kampen mot Leicester. Fredag 11. februar bekreftet Jürgen Klopp at kapteinen var kvitt problemene.

19. desember

En forkjølelse gjorde at kapteinen følte seg uvel, og kunne ikke stille opp da Liverpool gjestet Tottenham Hotspur Stadium. Var tilbake mot Leicester 22. desember.

14. november

Ble sendt hjem fra England-samling for videre undersøkelser av en skade. Var tilbake på treningsfeltet til Liverpool og trente for seg selv to dager senere. Kom inn som innbytter mot Arsenal 20. november, og ble også brukt mot Porto 24. november.

Alex Oxlade-Chamberlain

15Alex Oxlade-Chamberlain

Midtbane

16. januar

Måtte byttes ut etter 71 minutter mot Brentford etter å ha tråkket over. Klopp bekreftet at det var en ankelskade. Var tilbake i løpetrening 20. januar og startet mot Crystal Palace 23. januar.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

2. april

Fikk en vridning i den ene ankelen i kampen mot Watford, og måtte teipe ankelen.

2. mars

Ble byttet ut etter første omgang i cupseieren over Norwich, fordi han kjente på en liten skade i låret.

16. desember

Var en av tre spillere som testet positivt for koronaviruset foran Newcastle-kampen. Etter sju dager i koronaisolasjon var han tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

3. november

Fikk en finger i det ene øyet på trening dagen før kampen mot Atletico Madrid, og øyet ble litt oppskrapet. Den 16. november sa klubblege Jim Moxon at Jones ikke vil få noen varige mén som følge av skaden. Hadde sin første treningsøkt sammen med laget igjen den 14. desember. Da deltok han på mesteparten av treningen, men ikke riktig alt.

12. oktober

Kom skadet tilbake etter spill for England U21 den 11. oktober. Jones slet med et lyskeproblem på landslagssamling, og sto over den første kampen for den nye U21-sjefen Lee Carsley. I den andre kampen mot Andorra kom han inn som innbytter, og leverte et kjemperaid og målgivende til kampens eneste mål. Trente sammen med laget 18. oktober før Atletico Madrid-kampen. Tilbake i full trening fredag 22. oktober og kom inn som innbytter mot Manchester United 24. oktober.

5. oktober

Fikk en lyskeskade, beskrevet som en stram lyske, under trening med det engelske U21-landslaget og måtte stå over EM-kvalifiseringskampen mot Slovenia torsdag 7. oktober. Var tilbake som innbytter, og spilte den siste halvtimen da U21-landslaget slo Andorra 1-0 mandag 11.oktober. Hadde også kampens eneste målgivende pasning.

9. august

Måtte forlate banen med hjernerystelse etter bare en halvtimes spill i treningskampen mot Osasuna, etter at han fikk et kne i hodet da han ble dyttet ut over sidelinjen. Var tilbake på benken mot Burnley 21. august.

Harvey Elliott

67Harvey Elliott

Midtbane

12. september

Fikk en veldig alvorlig ankelskade mot Leeds United, og måtte ut på båre. Han fikk venstre ankel ut av ledd, og det var også en bruddskade i ankelen. Elliott ble operert i London den 14. september. Operasjonen var vellykket, og klubblege Jim Moxon følte seg sikker på at 18-åringen ville komme i spill igjen denne sesongen. Den 15. november løp midtbanespilleren utendørs igjen, og den 18. januar var han tilbake i full trening. Scoret og leverte to målgivende pasninger i en treningskamp for Liverpool U23 mot Wrexham den 29. januar.

6. september

Ble sendt hjem fra landslagssamling på grunn av en skade han pådro seg mot Chelsea 28. august.

Tyler Morton

80Tyler Morton

Midtbane

25. februar

Måtte byttes ut med skade etter 20 minutter i U23-lagets bortekamp mot Arsenal 25. februar, men var tilbake på førstelagets innbytterbenk i FA-cupkampen mot Norwich den 2. mars.

Roberto Firmino

9Roberto Firmino

Angrep

16. april

Fikk en fotskade helt på tampen av FA-cupsemifinalen mot Manchester City den 16. april. Var tilbake i full trening igjen den 5. mai.

1. mars

Var ikke i kamptroppen til ligacupfinalen, FA-cupkampen mot Norwich og ligakampen mot West Ham på grunn av en lyskeskade, men var i trening igjen 7. mars

19. februar

Var ikke i kamptroppen mot Norwich på grunn av en lyskeskade.

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea og ble satt i isolasjon. Var tilbake og kom inn fra benken i andre omgang mot Shrewsbury 9. januar.

3. november

Måtte byttes ut etter en halvtime mot Atletico Madrid med en ny hamstringskade. Var tilbake i trening den 9. desember, og gjorde comeback med et innhopp mot Newcastle 16. desember.

28. august

Måtte byttes ut like før pause i kampen mot Chelsea på grunn av en hamstringskade. Var tilbake i full trening den 20. september, og satt på innbytterbenken mot Brentford fem dager senere.

Sadio Mané

10Sadio Mané

Angrep

25. januar

Fikk en kraftig smell i hodet da han kolliderte med Kapp Verdes keeper i åttendedelsfinalen i Afrikamesterskapet. Fortsatte kampen, og scoret det første målet, før han måtte byttes ut. Var tilbake i full trening med Senegal-troppen igjen tre dager etterpå.

11. november

Angriperen fikk en smell i ribbeina etter en hodeduell mot Togo, og måtte byttes ut etter 27 minutter. Etter å ha vært på røntgen ble han sendt hjem til Liverpool før kampen mot Kongo den 14. november. Senegaleseren var tilbake i full trening den 16. november, og to dager senere bekreftet Jürgen Klopp at Mané var klar for innsats mot Arsenal.

Mohamed Salah

11Mohamed Salah

Angrep

12. mars

Fikk en skade i venstre fot da han fikk blokkert et skudd like etter at han hadde gjort Liverpools andre mål på straffespark etter en drøy times spill mot Brighton. Etter kampen sa Jürgen Klopp at egypterens fot hadde blitt overstrekt da han fikk et skudd blokkert, men Salah selv trodde ikke skaden var alvorlig.
Han trente igjen tirsdag 15. mars.

Takumi Minamino

18Takumi Minamino

Angrep

28. desember

Japaneren var ikke i kamptroppen mot Leicester fjerde juledag på grunn av et lite muskelproblem. Var tilbake og spilte andre omgang mot Shrewsbury 9. januar.

4. september

Angriperen forlot det japanske landslaget og reiste hjem til Liverpool fordi han var uaktuell til Japans VM-kvalifiseringskamp mot Kina på tirsdag på grunn av en skade. Liverpool-spissen var heller ikke involvert da Japan slo Oman 1-0 den 2. september. Var tilbake i trening med laget den 14. september. Tilbake i kamptroppen mot AC Milan 15. september.

Diogo Jota

20Diogo Jota

Angrep

13. april

Fikk en smell i returkampen mot Benfica, og det ble en hevelse etter kampen. Var på innbytterbenken i FA-cupsemifinalen mot Manchester City tre dager senere, og kom inn på tampen av kampen.

16. februar

Måtte byttes ut til pause borte mot Inter etter at ankelen hans hovnet opp. Ankelskaden var ikke verre enn at han rakk ligacupfinalen mot Chelsea den 27. februar, hvor han kom inn fra benken etter 80 minutter, og fikk dermed med seg de ti siste minuttene av ordinær tid, samt ekstraomgangene. Scoret i straffespark-konkurransen.

4. desember

Fikk kjenning med en skade i kampen mot Wolverhampton 4. desember, og har ikke trent siden.

20. november

Fikk en smell i det ene kneet i kampen mot Arsenal, og ble byttet ut etter 76. minutter. Var tilbake i full trening tre dager senere, og satt på innbytterbenken mot Porto den 24. november.

3. oktober

Liverpool-angriperen ble byttet ut etter 68 minutter av Liverpools kamp mot Manchester City, og var ikke i stand til å trene med det portugisiske landslaget den påfølgende uken på grunn av muskelproblemer. Ble sendt hjem til Liverpool den 12. oktober. Var tilbake i full trening med Liverpool torsdag 14. oktober.

Divock Origi

27Divock Origi

Angrep

11. desember

Stod over kampen mot Aston Villa på grunn av smerter i kneet. Var tilbake i trening før FA-cupens fjerde runde mot Cardiff.

20. november

Stod over kampen mot Arsenal med sykdom. Var tilbake mot Porto 24. november, etter å ha trent for fullt dagen før kampen.

16. november

Måtte ut med en lårhøne etter en snau times spill av VM-kvalifiseringskampen mellom Wales og Belgia i Cardiff. Var tilbake i full trening med Liverpool allerede to dager senere.

15. september

Ble byttet ut fordi han fikk krampe etter en drøy times spill mot AC Milan. Tilbake som innbytter mot Crystal Palace tre dager senere.

28. juli

Fikk en smell på trening, og var ikke aktuell til treningskampen mot Hertha Berlin. Var tilbake i trening den 1. august, og spilte treningskamp mot Bologna fire dager senere.

Kaide Gordon

49Kaide Gordon

Angrep

28. september

Ble tatt av til pause på grunn av en skade da Liverpools U19-lag møtte Porto i UEFA Youth League. Var tilbake i trening den 25. oktober, og startet sin første kamp etter skaden da Liverpool U19 møtte Atletico Madrid i UEFA Youth League den 3. november.

Loris Karius

22Loris Karius

Keeper

18. august

Loris Karius slet med en skulderskade helt fra midten av august til slutten av oktober, og var ikke å se på treningsfeltet mellom 17. august og 28. oktober.

Suspensjonhistorikk

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

19. desember

Andy Robertson fikk direkte rødt kort for farefullt spill etter å ha sparket Emerson 77 minutter ut i kampen mot Tottenham i London, og måtte stå over ligacupkvartfinalen mot Leicester og ligakampen mot Leicester i romjulen, samt oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge i nyttårshelgen.

James Milner

7James Milner

Midtbane

7. desember

Fikk gult kort i hjemmekampen mot AC Milan, bortekampen mot Atletico Madrid og hjemmekampen mot Porto i gruppespillet, og måtte stå over i bortekampen mot AC Milan.